Blogger Templates Blogger Layouts
Blogger Backgrounds
MySpace Comments

kawan ummi

Isnin, 28 Disember 2009

dinner mlm ni

.
2 cute friend

salam,
n3 mlm ni nak tayang dinner mlm ni masak biasa2 je.ikan bako,labu,kobis
udang masak lemak n air asam.dira makan nasi cikit je tapi makan ikan banyak
air asam
labu,kobis n udang masak lemak
ikan caru bako

readmore »»

Spaghetti Bolognese

.
1 cute friend


salam,
n3 ari ni spaghetti bologanese buatari ahad.

readmore »»

Rabu, 23 Disember 2009

jom makan

.
1 cute friend

readmore »»

Sabtu, 19 Disember 2009

LEMON ROSEMARY GRILLED CHICKEN

.
2 cute friend

ari ni masak lemon rosemary grilled chicken dah lama tak masak.dari minggu lepas
nak masak lupa je.pagi tadi g paso beli lauk balik terus umi masak.
minta izin kak jeni copy paste resipi ya.
Sumber: http://jeni.resipi.net/?p=78

1 kg ayam (sekor sederhana tu boleh la)
1 biji lemon
3 ulas bawang putih
2 sudu besar olive oil (aku pakai myk jagung. Hantam myk msk kelapa sawit pon ok jekk)
Segenggam Rosemary Kering (aku gune 3 sudu besar)
1 sudu besar lada hitam (kalo nak lagi pedas,blh tmbh..)
2 biji kentang dibelah 2
2 biji tomato
Baby carrots
1 biji bawang besar dibelah 4

Cara Membuatnya
  1. Lemon, kentang dan bawang putih direbus selama 15 minit. Angkat dan tos. (Aku rebus lemon je..)
  2. Tumbuk bawang putih dan rosemary sehingga lumat. (plus lada hitam)
  3. Gaulkan bahan yg ditumbuk tadi dengan olive oil dan campur sedikit garam.
  4. Lemon yang telah direbus tadi dicucuk-cucuk dengan garfu dan disumbat ke dalam perut ayam.
  5. Lumurkan ayam tadi dengan bahan yg digaul tadi. (Pastu aku marinate overnite)
  6. Susun kentang, tomato, bawang dan baby carrots dan bakar didalam oven 180′c selama 1 jam atau sehingga masak.
Note: Kalau aku, aku lebih suke lemon tu diperah jusnye terlebih dulu, pastu gaulkan je pd ayam then marinate overnite. So rase lemon tu akan serap ke dalam isi ayam. Kalau stuff camtu jek lemon tu, rase masam lemon tak meliputi bhg luar ayam tersebut. Depends laa.. Ikut taste masing2..

readmore »»

mona(jmc)

.
3 cute friend

readmore »»

semangat anak malaysia

.
0 cute friend


readmore »»

Khamis, 17 Disember 2009

.
0 cute friend


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

readmore »»

salam maal hijrah

.
0 cute friend


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

readmore »»

Selasa, 15 Disember 2009

hasil rembatan kat cs

.
0 cute friend





readmore »»

Isnin, 14 Disember 2009

jemput makan goreng pisang

.
0 cute friend


readmore »»

hadiah dari ayu(jmc mom's)

.
0 cute friend


readmore »»

jom jalan

.
0 cute friend

jom jalan2 ngn dira..

readmore »»
.
0 cute friend




readmore »»

Sabtu, 5 Disember 2009

dira kat salon

.
0 cute friend

ptg tadi g salon buat rambut dira.nasib baik dira tak cerewat diam je org
buat rambut dia.....bagus anak umi ni lain kali boleh pegi lagi...

readmore »»

dinner honda

.
0 cute friend

salam,

baru balik dari dinner honda........penatnya tapitak best macam dulu walau pun dinner tahun di kat cruise mmg tak best bosan je makanan pun mmmmmhhhhh,tak banyak ambil gambo dira tak reti diam.dapat voucher tesco rm150.
























readmore »»

Jumaat, 4 Disember 2009

family dinner honda

.
0 cute friend

esok mlm ada family dinner honda autoparts mfg (m)sdn,bhd.kat danga cruise jb,tahun ni dira ikut sekali.



readmore »»

adik adik

.
0 cute friend

salam,
n3 ari ni pic ptg semlm,umi,walid n dira g molek g bayo bil n g bank
lepas tu g beli pizza malas nakmakan kat sana bawak balik je makan
kat umah lagi best,sementara tunggu pizza dira ngn walid g tempat
permainan .nilah masalah dira kalau dah main tak nak balik nangis2
kat bawah ni pic dira.


sedapnya aiskrim



readmore »»
Related Posts with Thumbnails

FEEDJIT Live Traffic Feed